Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /storage/content/31/221231/stylinghomes.se/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /storage/content/31/221231/stylinghomes.se/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600 Varför homestaging? Styling för bästa slutpris vid din bostadsförsäljning

Vad är homestaging?

Att vid en bostadsförsäljning få ut maximalt försäljningspris med hjälp av en väl genomtänkt strategi. Fokus ligger på spekulanternas visuella upplevelse av en bostad. Fakta visar att vi människor är irrationella varelser, styrda av våra sinnen och känslor. Homestaging ska väcka spekulanternas känsla av att – ”Här vill jag bo”! Jämför med reklamens underbara värld där man med en tilltalande presentation och lockande förpackning får oss att välja en speciell produkt framför en annan. Rent praktiskt kan man jobba med ett hems befintliga möblemang, med inlånade möbler, eller med en kombination av båda.

”The buyer shall feel at home, not in your home”

Det är svårt att se sitt invanda hem med en neutral blick och med en köpares kritiska ögon. En homestager har inga emotionella band till säljarens saker och förhåller sig neutral till sparade gamla presenter, barnens teckningar, en tallriksamling eller ärvda konstföremål/möbler. En homestager tar fram ett hems unika förutsättningar och ska kunna inreda för att tilltala en helt ny målgrupp: ung & gammal, man & kvinna & hen, singel & par eller barnfamilj.

”Efter att ha märkt hur vi själva agerade när vi tittade på hus, så är det skrämmande hur styrd man är av den där orationella känslan i magen.”

Styling Homes målsättning är att maximera slutpriset, inte bara få bostaden såld!

  • Styling Homes utgår från varje hems specifika förutsättningar och påvisar en bostads ibland dolda möjligheter.
  • Styling Homes arbetar i största möjliga mån med kundens egna möbler och blandar upp med egna saker.
  • Styling Homes produktsortiment är brett och består av allt från antikviteter, basvaror till handplockade designprodukter för maximal anpassning och variation.
  • Styling Homes skapar varma, personliga hem. Vi ser bl.a till att ett litet rum verkar större, en smal korridor bred och får ett lågt tak att upplevas som högt.

”Jag har lagt bud på lägenheter som låg långt över min budget just för att känslan var så skön. Tack och lov la andra högre bud.”

Före-efter

Kostnaden för homestaging och lagerförvaring är avdragsgill. Mer info hittar du här!

Vanliga frågor

Hur lång tid tar det att göra en homestyling?

Olika hem har olika förutsättningar så jag börjar alltid med ett kostnadsfritt hembesök för en generell bedömning. Därefter gör vi tillsammans en utvärdering. Ibland räcker det med små justeringar och mindre insatser medan andra objekt kräver större åtgärder.

Vid ett uppdrag kan du vanligtvis räkna med att alla inlånade möbler och saker blir stående i hemmet i ca 10-14 dagar.

Fungerar det bara i stora våningar och hus?

Absolut inte! Jag arbetar med alla typer av objekt, små som stora. En liten lägenhet kan vara i lika stort behov av hjälp, och ibland mer, än en stor våning eller villa. Arbetsinsatsen ser olika ut då en liten etta, av naturliga skäl, har större behov av översyn gällande ytornas disposition och hjälp med smarta förvaringslösningar, än vad en större bostad kanske har.

Vem anlitar stylist och vad kostar det?

Jag arbetar med alla typer av hem som önskar hjälp inför en försäljning. Oavsett vilket, kan man förenklat säga att kostnaden står i relation till vilka insatser ditt hem behöver, vad du själv tycker är viktigt, vilken kostnadsnivå du tycker är rimlig och hur mycket tid som finns till förfogande.

Som kund är det naturligtvis alltid du som bestämmer vad som ska göras och inte!